Главният прокурор привлече вниманието върху себе си.И.д. главният прокурор Борислав Сарафов няма

...
Главният прокурор привлече вниманието върху себе си.И.д. главният прокурор Борислав Сарафов няма
Коментари Харесай

Сарафов няма да оттегля исканията за имунитетите на Борисов и Петков

Главният прокурор притегли вниманието върху себе си.

И.д. основният прокурор Борислав Сарафов няма желание да отдръпва от Народното събрание настояванията за събаряне на депутатски имунитети, които Иван Гешев внесе малко преди да бъде уволнен от поста.

Това сподели пред " Сега " Сарафов. Когато беше определен от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за краткотраен началник на държавното обвинение той разяснява, че  " ще преценим занапред дали са обосновани или са част от политическите закачки на някогашния основен прокурор с политиците ".

След този коментар на Сарафов от 16 юни съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков обяви, че се отхвърля от своя имунитет. Той беше пожелан от Гешев по изненадващо възроденото дело, че погрешно е заявил, че има единствено българско поданство, преди да стане длъжностен министър на стопанската система през 2021 г.  " Днес взех решение да дам имунитета си, тъй като не желая да разгадавам на нелегитимното предопределение на господин Сарафов да взема решение дали да отдръпна настояването за моя имунитет или не ", съобщи някогашният министър председател. 

Само 3 дни по-рано парламентът сътвори комисия, която да прегледа документите, пратени от Гешев, с които желае имунитетите на няколко депутати, измежду които Петков и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. За разлика от Петков обаче Борисов държи на имунитета си, пожелан от Гешев, с цел да бъде упрекнат по делото за пране на пари  " Барселонагейт ". Останалите депутати, чийто имунитет беше пожелан от Гешев, са Даниел Александров (ГЕРБ) и Димитър Аврамов (ДПС).

" Сега " опита да разбере дали и по кое време Петков ще бъде свикан от прокуратурата за разпит и вероятно покачване на обвиняване, откакто към този момент няма имунитет. От Софийската районна прокуратура обаче разясниха единствено, че отводът на депутата още не е стигнал до тях, и те към този момент знаят за него единствено от медиите. Петков публично е без имунитет от 21 юни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР